Κώστας Βίρβος - Ένας χρόνος μετά

7 Αυγούστου 2016
Κώστας Βίρβος - Ένας χρόνος μετά
από Κώστας Βίρβος
στις 07/08/16
Κατηγορία Εκδηλώσεις

Η Κρανιά Ασπροποτάμου, στην Πίνδο, τιμά τον Κώστα Βίρβο στις 7 Αυγούστου 2016, με αφορμή την πρώτη θλιβερή επέτειο του θανάτου του (έφυγε από τη ζωή πέρυσι, στις 6 Αυγούστου 2015).
Ο Κώστας Βίρβος γεννήθηκε στα Τρίκαλα, αλλά η Κρανιά ήταν το πατρογονικό χωριό καταγωγής των παππούδων του και περνούσε εκεί τα καλοκαίρια του όταν ήταν μικρός. Οι εικόνες από αυτό το χωριό υπάρχουν διάχυτες στο έργο του με κυρίαρχη την εικόνα των περήφανων γερακιών που έβλεπε εκεί όταν ήταν μικρός και αργότερα εμπνεύστηκε το σπουδαίο τραγούδι " Της Γερακίνας γιος". Τα καλοκαίρια, εκείνος και άλλα παιδιά παρακολουθούσαν μαθήματα σε θερινό σχολείο για να αξιοποιούν καλύτερα το χρόνο τους στις διακοπές τους. Εκεί, ένας δάσκαλος ανακάλυψε το ποιητικό του ταλέντο όταν ήταν ακόμα παιδί κι έτσι άρχισε η στιχουργική του καριέρα! Αυτό το κτίριο του σχολείου είναι πια "Λαογραφικό Μουσείο" κι εκεί θα τιμηθεί ο Κώστας Βίρβος συμβολίζοντας μια ποιητική αρχή που δεν έχει τέλος, αφού τα εκθέματα θα παραμείνουν στο Μουσείο και μετά την εκδήλωση!
Τα εγκαίνια της “αίθουσας Βίρβου” στο Λαογραφικό Μουσείο Κρανιάς θα γίνουν στις 7.30 το απόγευμα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης να περιλαμβάνει και ομιλία της κόρης του Τρικαλινού στιχουργού και ποιητή, Μαρίας Βίρβου. Στις 9 το βράδυ, στο περιθώριο των εκδηλώσεων “Τσιτσάνεια 2016”, θα ακολουθήσει το μουσικό αφιέρωμα-εκδήλωση που διοργανώνει Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς. Τίτλος της, “Κώστας Βίρβος: Ένας χρόνος μετά…”, με την συμμετοχή της “Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης”. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η σελίδα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Μας συγχωρείτε για τυχόν λάθη ή παραλέιψεις.