Νικολόπουλος, Γλυκερία, Βελής και Λευτέρης Παπαδόπουλος για τον Κώστα Βίρβο (1986)

Νικολόπουλος, Γλυκερία, Βελής και Λευτέρης Παπαδόπουλος για τον Κώστα Βίρβο (1986)
από Θανάση Γιώγλο
στις 29/03/13
Κατηγορία Συνεντεύξεις

Στις 29 Μαρτίου 1926 γεννήθηκε στα Τρίκαλα ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς στιχουργούς, ο Κώστας Βίρβος...

Το 1948 μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Να το βρεις από άλλη» σε μουσική Απόστολου Καλδάρα, με τη Σούλα Καλφοπούλου και το Μάρκο Βαμβακάρη.

Πολλά χρόνια μετά, το Νοέμβρη του 1986, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας για τα 40 χρόνια προσφοράς του στιχουργού στο ελληνικό τραγούδι, οι δύο μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε, η Columbia και η Minos, του απένειμαν δυο χρυσούς δίσκους κι ένα χρυσό περιστέρι. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Κατσαρός και ο Γιώργος Μουφλουζέλης.

Ντοκουμέντο αποτελεί η συνύπαρξη του Γρηγόρη Μπιθικώτση με το Γιώργο Νταλάρα, τη Γλυκερία και το Λεωνίδα Βελή, που με τη συνοδεία του Χρήστου Νικολόπουλου που έπαιξε μπουζούκι και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, που συντόνισε γενικότερα, τραγούδησαν κάποια από τα πιο γνωστά κομμάτια του στιχουργού. Στο video έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, όπως παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της Έλενας Ακρίτα «Κυριακάτικα» στην ΕΡΤ.

Ευχαριστούμε τη φίλη Ελίνα Κωστελέτου για τη βοήθειά της.

 

Η σελίδα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Μας συγχωρείτε για τυχόν λάθη ή παραλέιψεις.